10 tips voor een heerlijke herfstwandeling met je hond

10 tips voor een heerlijke herfstwandeling

Wat is de herfst toch prachtig en op de een of andere manier vinden onze Furry Friends de herfst net zo mooi en leuk! Hieronder vind je 10 tips voor de perfecte herfstwandeling.

10 tips voor heerlijke herfstwandeling

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

1. Wanneer je hond nog een pup is, is het niet verstandig om een hele dag in het bos te gaan wandelen. Afhankelijk van het hondenras kan een puppy vanaf 1 jaar een wandeling maken van een kilometer of 6. Daarna kan je het wandelen langzaam opbouwen. Het is verstandig om na elk uur wandelen een rustpauze te nemen.

2. Start met gehoorzaamheidstraining voordat je gaat wandelen. Je wilt er namelijk zeker van zijn dat je hond zich goed gedraagt met andere honden of mensen in de buurt.

3. Een lekkere herfstwandeling is net een feest voor je hond. Maak dan van dit feest ook iets waar je hond naar uit kan kijken. Neem leuke hondenspeeltjes mee zodat je tijdens de wandeling leuke spelletjes kan spelen.

4. Neem voldoende water en hondenbrokken mee voor onderweg. Wanneer je hond constant in beweging is, is het belangrijk om op tijd te pauzeren, wat te eten en te drinken.

5. Heb je geen bos om de hoek, dan is het belangrijk dat je je hond veilig vervoert in de auto. Dit kan bijvoorbeeld met een hondengordel of in een bench. Ook is het verstandig om een warme deken mee te nemen achterin de auto. Wanneer je hond nat uit het bos komt, kan hij zich daarna lekker opwarmen.

6. Zorg voor afwisseling tussen los en aan een riem lopen. In het bos is vrij wandelen natuurlijk geen probleem, maar het is natuurlijk mooi als je hond rustig vrij kan lopen op wat drukkere plekken.

7. Pas op voor paddenstoelen! Sommige honden zijn erg nieuwsgierig en zien een paddenstoel als een lekker snoepje. Let goed op dat een hond niet op een paddenstoel kauwt, deze kunnen erg giftig zijn.

8. Zorg ervoor dat je hond ook op verharde wegen loopt. Natuurlijk is een zacht bospad heerlijk voor je hond maar het is belangrijk voor een hond dat hij voldoende eelt krijgt onder zijn pootjes. Contoleer daarom de onderkant van de pootjes regelmatig.

9. Neem een tekenklem mee als je gaat wandelen. Vooral in het bos komen teken vaak voor. Controleer de vacht van je hond of pup goed voordat je weer terugrijdt en verwijder teken meteen als je deze tegen komt.

10. Is je hond vies van de modder na een wandeling? Laat hem dan een lekker stukje zwemmen in een watertje. Is je hond geen zwemmer, spoel hem dan thuis meteen goed uit. Als je dit niet doet, dan is de kans groot dat er klitten ontstaan in de vacht van je hond.

Heb je nog meer leuke wandeltips? Laat ze achter op onze facebookpagina!

Terug naar blog

Reactie plaatsen