HOE KIES JE EEN HONDENBED VOOR JE HOND?

HOE KIES JE EEN HONDENBED VOOR JE HOND?

There is no place like home en je huisdier weet dat als de beste. De hele dag door jou verwend worden en na lekker actief spelen, heerlijk kunnen luieren is wat zij het liefste doen.

Knuffelen met je huisdier op de bank of in bed is ongetwijfeld het leukste wat er is. Toch verdient je hond het ook om een ​​eigen plekje te hebben voor wat 'Me Time'. Daarom is het noodzakelijk om een heerlijk zacht, makkelijk schoon te maken en stijlvolle mand of ligkussen uit te zoeken. Maar waar moet je allemaal wel niet op letten? Hieronder hebben wij een paar zaken voor jullie beschreven: 

  • Grootte van je huisdier:

Honden zijn er in verschillende maten. De grootte van je huisdier bepaalt in grote mate welk type bed je moet kopen. Een volgroeide mopshond past in kleine tot middelgrote hondenbedden (65-75 Cm). Terwijl een Labrador of Golden Retriever een hondenbed van XXL-formaat nodig heeft. 

 Xanti ligkussen

  • Slaapstijl:

Honden en katten hebben hun eigen slaapstijl. Sommigen houden ervan om ineengedoken naar binnen te krullen. Terwijl anderen er misschien de voorkeur aan geven zich lang uit te strekken. Let goed op de slaapstijl van je huisdier om de grootte en vorm van het beddengoed te bepalen.

Yali lichtgrijs donut mandje

  • Ondersteuning en demping:

Afgezien van de grootte, wil je ook het comfort van een bed overwegen. Een goed ontworpen bed geeft voldoende demping in het middenkussen en zo genoeg steun voor je huisdier om op te rusten.

Nalino designed by lotte groen velvet ligkussen

  • Materiaal:

Ook de stof van het bed is een doorslaggevende factor. Ademende stoffen zoals mengsels van canvas en katoen en polyester passen bij ons klimaat, aangezien het precies goed moet zijn voor hete zomermaanden en behaaglijk genoeg voor die milde tot zware wintermaanden. Gewoonlijk verkrijgbare synthetische en rekbare stoffen van lage kwaliteit kunnen prikkelbaar zijn. Door de juiste stof te kiezen, is deze veilig voor de huid van je huisdier.

Unnay mand

  • Wasbaarheid van hondenbedden:

Volledig afneembare en wasbare hoezen zijn een must, zodat je huisdier altijd een schone en hygiënische slaapomgeving heeft. Hondenbedden met niet-verwijderbare hoezen trekken bacteriën en ziektekiemen aan. Dit kan huidallergieën veroorzaken als de juiste hygiëne niet wordt gehandhaafd. Het gemak van het verwijderen van hoezen is ook belangrijk, zodat je niet bij elke wasbeurt hoeft te worstelen en bang hoeft te zijn dat de hoezen beschadigen. Daarom zijn hoezen met verborgen ritssluitingen onze aanrader.

  • Antislipbasis:

Een ander belangrijk kenmerk om naar te zoeken is de basis van de hondenmand. Honden zijn van nature speels, vooral jongere pups kunnen springen of slippen. Aan de andere is het voor oudere honden ook een must om valpartijen te voorkomen.

Verantwoord opvoeden van huisdieren begint met het bieden van de juiste rustomgeving voor je Furry Friend. Bij De Leeuw Dierenwinkel vind je wat je nodig hebt voor je Furry Family member en jezelf. 

 

Terug naar blog

2 reacties

J’aime le chien poilu de quelle race est il? Femelle ou mâle ? Et le chat tigré femelle ou mâle quel âge ont ils? Sont ils toujours chez vous ???
Merci de votre retour
Joëlle

Joëlle Goblet André

J’aime le chien poilu de quelle race est il? Femelle ou mâle ? Et le chat tigré femelle ou mâle quel âge ont ils? Sont ils toujours chez vous ???
Merci de votre retour
Joëlle

Joëlle Goblet André

Reactie plaatsen